Talotoimittajan valinta

Meille tulee siis hirsitalo. Alusta asti se on ollut haaveena ja ensimmäisten tarjousten jälkeen todettiin, että se on myös mahdollista. Aiemmin luultiin, että hirsitalo on huomattavasti arvokkaampi kuin normaali puutalo,mutta aika samoissa hintahaarukoissa nuo molemmat taitavat lopulta liikkua. Meillä on tosiaan meidän itse piirtämä pohja, jonka pohjalta tarjouspyyntö tehtiin. Ihan muille vinkkinä, että netistä löytyy sivuja, kuten floorplanner, joilla tuo pohjan hahmotteleminen on huomattavasti näppärämpää kuin meidän tyylillä, painttia käyttäen.

Tarjouspyyntö lähetettiin kymmenelle eri talotoimittajalle. Näistä kahdeksan ovat tähän päivään mennessä ottaneet yhteyttä. Ikihirsi ja Maanhonka eivät vastanneet ollenkaan, mutta varmaan ihan hyvä niin, nytkin on jo liikaa hyviä vaihtoehtoja. Honkarakenne ja Kontio olivat meille ennakkoajatusten pohjalta tutuimmat ja malliensa puolesta mieluisimmat. Honkarakenteella on painumaton hirsi, joka alunperin koettiin aika mielenkiintoisena konseptina, mutta nyt sen hintaero suhteessa saavutettuihin etuihin on alkanut vaikuttaa sen houkuttelevuuteen. Meillä on ajatuksena ensisijaisesti kapeasaumaisempi hirsiprofiili ja Honkarakenne tarjoaa myös sellaisen vaihtoehdon. Kontion hirsi on normaalilla vanhanmallisella profiililla, mutta heillä on tarjota nurkkaratkaisuksi lohenpyrstökulma. Mies on myös arvostanut Kontion piirrustusten laatua, pohjakuva oli piirretty ja muokattu hyvällä ajatuksella.

Finnlamelli on vakuuttanut meidät tähän mennessä nopealla palvelullaan ja tähän asti edullisimmalla hinnallaan. Kaikilta kahdeksalta ei siis vielä ole saatu lukuja, mutta tulevalla viikolla meillä on varmaan kaikki kasassa. Finnlamellilla on myös suora yhteys Kannustaloon, jonka Lato talomalli on inspiroinut kovasti ainakin allekirjoittanutta. En tosin taida olla ainut. Kuusamotalon palvelu on ollut myös aivan erinomaista ja heille on tullut juuri myöskin kapeasaumainen hirsiprofiili, johon pääsimme tutustumaan viikko sitten. Kyseisellä profiililla on tehty vasta pari taloa, joten todella uutukainen tuote on siis kyseessä. Peuratalot sijoittuivat hinnaltaan hyvin lähelle Kuusamoa ja Kontiota. Peuratalot on hieman pienempi yritys kuin muut edellä mainitut,mutta palvelu on ollut kuitenkin hyvää ja ennenkaikkea heidän hirtensä on hyvin mielenkiintoinen. Peuratalojen hirsimalli on aivan erilainen kuin muilla, sillä se on yläpinnaltaan täysin kupera.Peuratalojen hirsiprofiili on myös hyvin pehmeäsaumainen ja omaan silmään ehkä hieman turhankin pehmeä. Ei kuitenkaan huono vaihtoehto sekään.

Kimaralla kävimme pari viikkoa sitten ja sieltä odotamme tietoja. Kimaran etuna on tarjota palvelut yhden katon alta kaikki, sillä Kimarahan on Keskon oma hirsitalotehdas. Myyjä ainakin sai kaiken kuulostamaan oikein erityisen helpolta. Mammutilta odotellaan vielä tarjousta myös, ja itselleni tuo Mammutin kanttihirsi on nyt noussut ehdottomasti mielenkiintoisimmaksi. Heillä tuo hirsimalli mahdollistaa aika moderneja ratkaisuja ikkunoiden asentamisen yms suhteen ja heillä myös tuo palvelu on ollut aivan loistavaa.

Kuten edeltä voi päätellä, meillä on siis kova urakka edessä. Tarjoukset pyydettiin vesikattovalmiina ja myös levyvalmiina, jotta voisimme vähän saada kuvaa siitä, mikä noiden välinen ero on. Hinnan lisäksi vaikuttavia tekijöitä ovat toki itse tarjottu tuote ja palvelu.

4 thoughts on “Talotoimittajan valinta

 1. Hei, Anteeksi viive, teidän pitäisi itse päästä muokkaamaan linkkinne mukaanlukien kuva. Jos se ei onnistu saatte oman linkkinne poistettua Suomalaiset raksabklogit listalta ja voitte lisätä uudelleen.

  Huikean hieno blogi ja mielenkiintoista tarinaa. Tätä on projektia on ilo seurata. Meillä haaveena joskus rakentaa mökki/kakkoskoti hirrestä. Niinpä pitää sillä silmällä lukea näitä hirsitaloblogeja..

  Tykkää

  1. Kiitos Karolina! Sainkin sen vielä korjattua,kun tarpeeksi monta kertaa yritin 😀 Ja kiitos! Hirsitalo on kyllä jotenkin kiehtova käsite, oon aika innoissaan itekin,et päästään siihen tutustumaan ja opettelemaan 🙂

   Tykkää

 2. Mä olen hieman kysellyt puutalon ja hirsitalon hintaerojen perään ja olen saanut selville, että esim Mammuttikodilla noin 150m2 k-kerroksinen talon hintaero on 20 000e puisena tai hirsisenä.

  Tykkää

  1. Moikka! Ja kiitos kommentista! No onhan tuossa aikamoinen ero jo! Tuo kommenttini hintaerosta taisi ollakin aika köykäinen 🙂 no köykäisesti se kyllä itse asiassa pohjautuikin siihen, että saatiin Design-taloilta tarjous ja se oli samoissa hinnoissa kun mitä ollaan hirsitoimittajilta saatu. Eli ihan kokonainen yksi toimittaja oli puutalopuolelta tässä luotettavasti todetussa vertailussa.:) kiitos, kun oikaisit 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s