Tontti(ja vähän muitakin)suunnitelmia

IMAG3293

Niin sitä ollaan jo hyvää vauhtia toukokuussa! Eilen käytiin kirjoittamassa nimet papereihin ja nyt on nykyinen koti myyty. Muuttolaatikoita on jo jokunen pakattuna ja suunnitelmat siitä, kuinka saadaan nykyinen 77m2 elämä muutettua 29m2 uuteen elämään, on jo aika valmiina. Toukokuun viimeisenä viikonloppuna on uudet asukkaat tulossa tänne, joten sillä aikataululla tässä touhutaan sitten.

Tontilla käytiin eilen ihastelemassa kesäkeliä. Korkeudesta ja järven läheisyydestä johtuen, pieni tuulenvire tuntui kyllä, mutta kyllä näytti upealta katsella jo sulaneita vesistöjä kaukaisuudessa. Meillä ei siis ole rantatontti, vaan korkeasta sijainnistaan johtuen meillä on näkymä kauemmas. Tavattiin taas myös naapureita ja naapuruston tytöt veivät meidän pikkuneidin innoissaan mukaan leikkeihinsä ja me siinä Miehen kanssa ihmeteltiin, että miten neiti onkin jo iso tyttö. Kaikki naapurit vaikuttavat todellla mukavilta, enkä oikein malttaisi odottaa, että saadaan vietyä muuttokuormaa siihen osoitteeseen.

Taloprojektissa ollaan nyt keskitytty tontin luonnosteluun. Apuna meillä on suunnittelija, joka laskee ja piirtää meille asemapiirrosta. Rinnetontissa onkin aikamoinen pöyrittely. Talo meille tulee ihan tontin laelle, jossa on tasainen kohta. Näin saadaan se haluamamme yksikerroksinen talo. Autotallin ja kulkureittien suunnittelu on nyt siis työlistalla. Ollaan käytetty itse My Garden ohjelmaa netistä, jolla ollaan hahmoteltu eri vaihtoehtoja.

Tonttikartta 2Tonttikartta 1

Nyt viimeisin ajatus meillä olisi viedä tuo ajotie talon takapuolelle heti tuosta tontin oikeasta laidasta. Talon takana on kodinhoitohuoneen ovi ja ajateltiin, että ns. huoltotie voisi mennä sinnekin. Autotallista on tullut myös sellainen idea, että sen voisi sijoittaa tuohon talon yhteyteen niin, että tallin katto palvelisi myös terassin virkaa. Siten saataisiin myös aamukahviterassi. Vaihtoehtoja on siis monta ja meillä on vielä tekemistä päätösten kanssa. Suunnittelijamme viittasi, että autotallin tulisi ehdottomasti olla talon välittömässä läheisyydessä, mutta meille se ei nyt ihan päällimmäinen kriteeri ole. Isäni ehdotti, että myös portaathan voisi kattaa, ja sitä ajatusta ollaa myös vähän pyöritelty, että onnistuisikohan sellainen ratkaisu jotenkin. Kaikki ideat otetaan vastaan!

Vasen alakulma noissa kuvissa on tontin eteläkulma ja siihen rinteeseen varmaan tulee sitten marjapensaita, hedelmäpuita ja muita hyötyistutuksia. Toki nekin on jo suunniteltava, eikö!

-A

 

 

4 thoughts on “Tontti(ja vähän muitakin)suunnitelmia

 1. Onnea tontin oston johdosta! 🙂 Ollaan selkeästi melko samassa vaiheessa. Meillä kauha upposi maahan maanantaina ja tänään päästiin ekaa kertaa ajamaan autolla tontille. Huikea fiilis! Tsemppiä suunnitteluun ja rakentamiseen! 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos Sari!! Siun blogi näyttää upealta, tulee varmasti seurattua sitä jatkossakin. Ja nuo teidän talosuunnitelmat kuulostaa aivan ihastuttavilta! 🙂 Tsemppiä myös sinne ja pitäkää hauskaa!

   Tykkää

 2. Meillä on vähän samankaltainen tontti hei! Meilläkin rinne ja yksitasoinen talo tulee sinne laelle johon louhittiin/tasoiteltiin sopiva tasainen alue. Talli tulee sitten erikseen ”alapihalle”. Täytyykin lukea sun kirjoitukset alusta lähtien 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s