Tonttisuunnitelmat jatkuu…

IMAG3428

Voi lapsparka. Tälläisiä iltapuurohetkiä meillä siis aina välillä vietetään, kun innostutaan Miehen kanssa pyörittelemään talosuunnitelmia. Tuossa on nyt paljon niitä ajatuksia, joita todennäköisesti tullaan toteuttamaan. Jonkin verran pengerryksiä ja nousuja ja laskuja on toteutettava, sillä nousua tieltä talolle tulee n. 6 metriä. Autokatos upotetaan osittain maan sisään ja vaikka tuossa kuvassa portaat nousevat katoksen reunaa, eivät ne todellisuudessa ihan siinä kyljessä kuitenkaan varmaan ole. Haastetta tontissa siis on, mutta itse ollaan koettu se enemmän ehkä persoonalliseksi ja kotoisaksi, kuin negatiiviseksi ominaisuudeksi. Mutta tuosta haastavuudesta johtuen, kaikki tontin toiminnot on mietittävä hyvin tarkkaan. Isäni muistutti, että pitää miettiä sitten että mihin ne lumet kolaa, ja ihan tottahan se on. Kaikki pitää oikeasti miettiä siitä lähtökohdasta, että miten ne toimivat ympäri vuoden.

Tuo vaaituskartta on ollut meille korvaamaton apu, sillä sen pohjalta ollaan pystytty sijoittamaan talo ja vähän hahmottamaan todellisia korkeuksia. Maasto kuitenkaan ei aina silmämääräisesti hahmotu ihan niin tarkasti. Reilun viikon päästä mennään tontille todennälöisesti kaivurimiehen ja näiden suunnitelmien kanssa ja sen jälkeen sitten ollaan taas viisaampia, että millaisia ajatuksia hänellä on tuon toteuttamisesta. Niin paljon kuitenkin pyritään jättämään tuota ihanaa männikköä kuin on vaan mahdollista. Ja hei, maanantaina nyt tavataan uudestaan erään vastaavan mestarin kanssa ja mie luulen että sitten sekin pesti on täytetty sen tapaamisen jälkeen.

Loppuksi vielä kesäkuvaa tontilta!

IMG-20160531-WA0003

Voi kun loppukesä olisi vielä tälläinen, ihana keli ja hiekkalaatikolla notkuminen on niin vaivatonta ja iloista. Nyt ollaan juuri juhlittu Miehen syntymäpäiviä muutaman päivän ajan ja raparperikausi on todenteolla tuonut kesän jo lautasillekin. Ihan parasta. Väistämättä sitä aina miettii, että millaista sitten kaikki on uudessa kodissa, että miltä siellä se kevät ja kesä tuntuu. Nyt on kyllä tosi hyvä olla just tässä, mutta tosi hyvä on myös se ajatus siitä, että parin vuoden päästä se kevät otetaan vastaan ihan omassa kodissa.

-A

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s