Asuntomessut 2016 (osa 1.)

Viikko sitten meille pöllähti kesäflunssa, joka nosti kuumeen miehelle ja tytölle. Tiistaina oltiin ihan varmoja, ettei mitenkään päästä tällä viikolla lähtemään, mutta kuin ihmeen kaupalla tauti alkoi keskiviikkona hellittää ja pääsimme torstaina matkaan. Itse totesin kesken ajomatkan, että nyt se iski sitten viimeiseenkin perheenjäseneen, ja iloisesti saavuimme Seinäjoelle ystäviemme luo räkäisinä. Ehkä parhaat vieraat ikinä. Toivotaan että ei jätetty sinne nyt tautia.

Perjantaina kuitenkin siis päästiin messuille ja vaikka meillä aika selvät sävelet olikin sen suhteen, että mitä halutaan nähdä, saatiin tehokas kuusi tuntia vierähtämään kuitenkin. Ideana oli saada uusia ideoita, nähdä ikkunoita ja ovia luonnossa, hahmottaa eri tiloihin tarvittavia pinta-aloja ja erilaisia pohjasuunnitelmia. Ehkä tärkeimpänä kuitenkin halusimme nähdä Mammuttikodin ja Finnlamellin kohteiden hirsiprofiilit ja toteutukset. Paikan päällä selvisi sitten, että Finnlamellin kohde messuilla olikin puurakenteinen eikä hirsirakenteinen talo, joten sitä ei nyt saatu nähdä messuilla. (Tänään tämä korjattiin kun käytiin ajelemassa parilla asuinalueella, joissa tiedetään Finnlamellin hirsitaloja olevan, mutta eipä tuo autosta ohiajaen suoritettu vertailu ihan hirveästi antanut. Tai ehkä kuitenkin jotain, mutta siitä vähän myöhemmin.) Mammuttikodin Villa Roihu kuitenkin seisoi paikallaan tyylikkäänä ja jykevänä. Tuossa ensimmäisissä kuvissa näkyy Villa Roihun nurkkaa ja yleistä hirsiprofiilia. Tuo kaksivärinen maalaus oli aika armoton noin läheltä katsottuna, mutta silti nurkka näytti siistiltä. Roihu ei ehkä noin sisutukseltaan ollut ihan meidän tyylinen, mutta hirsiprofiili näytti kyllä sekä ulkoa (kuva 2) että sisältä (kuva 3) ihan juuri niin hyvältä kuin mitä oltiin ajateltu. Rauhallinen ja hillitty, mutta silti tarpeeksi särmikäs. Tuo nurkka ja ikkunanpuiteratkaisut kyllä miellyttävät meitä todella paljon.

Vivolan rakentama CLT-talo Kotola oli yksi mielenkiintoisimmista kohteista. Talo on siis rakennettu elementeistä, jotka ovat ristiinliimattua kuusta. 24cm paksu seinä toimii monella tavalla kuten hirsiseinä, mutta tiiviin rakenteensa ansiosta esimerksiksi hirsitaloissa huomioitavaa painumista ei tarvitse ottaa huomioon. Kotola oli yleistyyliltään hyvin rauhallinen ja harmooninen, luonnonläheinen ja kaunis. Muutama yksittäinen idea tarttui matkaan. Tuossa yllä näistä ensimmäisenä tuo ihana mikrosementtinen kylpyhuone, toisena hylly, jonka tyylistä olin jo itsekin suunnitellut meille. Kolmantena nuo ulkorappuset, joihin ihastuin todella paljon. Yksinkertaiset, hyvin tukevat ja selkeän tyylikkäät askelmat.

Jämerän Samsö oli omanlaisensa ja hyvin näyttävä kivitalo, josta mieleen jäi pari hauskaa ideaa. Ensinnäkin yläkerran vessan laatoitus oli toteutettu hauskasti tuollaisella vajaalla ladonnalla, joka näytti aika hauskalta. Valkoinen tila näytti yllättävän ryhdikkäältä noin. Toinen oli terassin ulkokalustus, joka näytti kovin kutsuvalta, nuo puiset sohvat olisivat aika passelit meidän terassille.

Asuntomessut antoivat kyllä hurjasti ideoita ja niitä vielä lisää pian.

Aurinkoista alkuviikkoa !

-A

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s