Asuntomessut 2016 (osa 2.)

Palaamma messutunnelmiin.

Pohjanmaa. Kannustalo ja Helena Karihtala. Voi Helena, jos kaipailet pro bono hommaa tulevalle vuodelle, niin meille saat tulla. Yhteystiedot löytyy tuolta sivusta!

Pohjanmaa oli niin kaunis, tunnelmallinen, kotoisa, tyylikäs, konstailematon ja täynnä ihania pieniä yksityiskohtia. Eteinen oli jo heti kovin rauhaisa ja kutsuva. Keittiöstä löytyi Stalan tyylikäs allas, joka meille tämän jälkeen aika todennäköisesti tulee. Nuo reunattomat tasot ovat kohtalaisen uusia ja esteettinen ero reunalliseen on miun silmään yllättävän iso. Ruokailutilan avohylly oli jotenkin kotoisa ja samalla kätevä. Mie tykkään kun asiat voi olla välillä näkyvillä, jotenkin uskon myös että tavarat pysyy paremmin järjestyksessä, kun ne on näkösällä. Itse olen nimittäin pahansorttinen ”survoja” kun on kyseessä vaatekaappi tai siivouskomero. Toinen vaihtoehto on jättää laittamatta tavarat sinne kaappiin, äiti ja Mies tämän ovat jo todenneet asuessaan samassa taloudessa miun kanssa, MUTTA nuo avohyllyt ja vaatehuoneet rekkeineen on miulle helpompia. Niihin tulee laitettua ehkä tavarat jotenkin siistimmin ja vaikka ne pölyt pitää pyyhkiä, on se silti ehkä itselle helpompaa.

Yläkerran tv/kirjasto-lounge oli jotenkin täydellisesti toteutettu. Taas simppeliä ja täydellisen tyyliteltyä samaan aikaan. Itse ainakin voisin kuvitella istuvani tuossa. Sitä arvostan ehkä eniten Karihtalan tyylissä sisustaa, että jokainen tila näyttää siltä, että siinä olisi mukavaa elää ja asua. Jotenkin sellaista elämänmakuista, mutta niin kaunista. Koko talo oli kokonaisuus, joka toimi moitteettomasti. Musta väri toi särmää jokaisessa huoneessa ja myös yhtenäiset säilytysjärjestelmät olivat jotenkin ihastuttava lisä. Kaikki säilytysjärjestelmät (mukaanlukien keittiö ja eteisen kaappi) olivat samaa sarjaa, mutta eri väreissä.

Honka Markki oli samoin miellyttävän rauhallinen ja kotoisa kokonaisuus. Omaan silmään sattuivat varsinkin vanhempien makuuhuoneen mustat seinät ja niiden parina pehmeät pellavalakanat. Toisessa lastenhuoneessa oli näppärästi otettu tila käyttöön nostamalla sänky vähän ylemmäs. Yläkerran oleskelutilassa komeili Hakolan sohva, juuri sellainen joka meidänkin olohuoneeseen olisi täydellinen. Oli muutenkin mahtavaa nähdä koko messuilla, että miten paljon oli valittu suomalaista desingia talojen sisustusratkaisuihin. Oli nostettu esille monta pienenpää käsityöläistä, jotka aivan varmasti tulevat kasvattamaan myyntiään messujen myötä. Itse ainakin olen jo ottanut muutamat esitteet visuun talteen sitä hetkeä odottamaan, kun omassa talossa on aika sisustaa. IMAG3703

Meille ei ihan tälläistä varmaan tule, mutta täytyy myöntää, että pikkutyttö sisälläni innostui tästä Honkatalojen ja Dekon yhteistyönä tehdyn talon lastenhuoneesta. Tuolla nurkassa oli myös pieni teltta. Aika suloinen.

Design talo Trio oli myös erittäin raikas ja toimiva kokonaisuus. Ehkä tuo heti eteiseen asetettu mllmtr naulakko oli se, mikä tunteen jo herätti, sillä pari viikkoa sitten esittelin miehelleni mllmtr:n tuotteita ja hihkuin innosta ja ihastuksesta. En ollut aiemmin niitä missään nähnyt ennekuin huomasin erään saksalaisen sisustuskaupan sivuilla tuon, ihastuin ja myöhemmin huomasin sen olevan suomalaista alkuperää. JES. Triossa oli myö keittiön layout aika lähellä meidän tulevaa, joten jo senkin takia oli mukavaa nähdä tuo talo.

Tuossa keittiökuvassa näkyy muuten tuo ikkunan korkeus lattiasta. Todettiin että tuo on ehkä meidän makuun vähän liian korkealla.

Ja ehkä näissä kuitenkin on meille mieluisampi sijoittelu. Vasemmalla Honka Markki ja Oikealla Villa Roihu.

Honkatalojen Lumimustikassa oli Pihlan ikkunat ja ilokseni myös tuollainen reilu kolmimetrinen horisontaalinen ikkuna. Onhan se nyt kiva. Moni talomyyjä on sanonut, että ei sellaista saa, mutta arvatkaas mitä. Saapas! Mie kysyin ja Pihlalta vahvistettiin että 3500mm on maksimimitta kiinteissä ikkunoissa. Jos siis niin halutaan, saadaan meidän olohuoneen horisontaalinen ikkuna yhtenä kappaleena. Yksi vaihtoehto toki on pari parimetristä, mutta se selvinneen ajallaan. Tuo saunan ikkuna samaisessa talossa oli myös meidän mieleen.

Jotain pihaideoitakin saatiin. Design talo Trion pihalla oli valettu istutusaltaat hieman portaittain, joista viimeiseen olikin istutusten sijaan laitettu hiekkaa. Nerokasta jopa. Meillä hiekkaleikit on pop ja tuo olisi täydellinen ratkaisu hiekkalaatikolle. Sitten kun hiekkaleikit ei enää kiinnosta ketään talon asukkaista, voi iskeä hortensiat tilalle. Paljon oli myös nähtävissä noita metallisia kalusteita, jotka myös miellyttävät omaa silmää aika kovasti.

Lumimustikan pihalla oli koriskenttä! Mies teki koreja, neiti maaleja ja mie yritin molempia. Oispa huikea tuollainen omalla pihalla!

Noin, sellaiset oli meidän Asuntomessut. Mitäs tykkäsitte?

-A

Mainokset

2 thoughts on “Asuntomessut 2016 (osa 2.)

  1. Aika samanlaisia ajatuksia tuli minullekin. Helenalla on taito saada sisustukset näyttämään siltä, että talossa oikeasti jo asuu joku. Markki oli myös minun suosikkejani 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s