Päätöksiä

Otsikosta voisi luulla, että paljastan jo mitä tuleman pitää, mutta ehei, tämä pätkä kertookin ikkunoista! Isompien uutisten kanssa joutuu odottelemaan vielä ensi viikon puolelle ja miun oli nyt kuitenkin pakko kertoa meidän ikkunoista! Pahoitteluni, jos innostuit jo siellä ihan hurjasti, että nyt se kertoo että millon tässä päästään asiaan tässä blogissa, mutta ehei rakas lukija, hitaasti hyvää tulee!

Mutta siis. Ikkunoista.

Meillähän on pyöritelty näitä ikkunoita aika lailla, kun se on tuntunut enemmän kuin oleelliselta jutulta juuri sen oikean ilmeen saavuttamiseksi. Värit, muodot ja koot on nyt käyty läpi ja seuraavaa on tulossa:

Väri.                                                                                                                                                                         Tummanharmaat pokat ulkoa ja valkoiset sisältä. Jo pitkään meillä on ollut toiveena mustat pokat ulkoa ja sisältä, mutta kun selvisi, että mustaa ei ihan joka paikasta saa, oli tehtävä päätöksiä tuon tummanharmaan suhteen. Haasteellisia näistä jutuista tekee myös se, että kun vaikka miten täydelliseltä nuo tummat väri näyttää monissa kuvissa, niistä tekee usein sen täydellisen se, että ne ovat karmittomat ja sirot. En vielä ole keksinyt miten toteuttaa karmittomuus hirsiseinän kanssa ja koska siihen vaihtoehtoon ei nyt oikein voi tuudittautua, on valkoinen ehkä paras vaihtoehto sisälle. Tummat karmit tekevät kehysefektin ehkä liiankin voimakkaaksi ja näin niistä nyt luovuttiin. Puupokat olisivat myös ihanat, mutta pientä arastelua meillä on sen suhteen, ettei lopputulos ole vaan kolmetoista eri puulajin ja sävyn sekametelisoppa. Kun jos tulee parketti ja jos haluaa jättää hirren ihan ”luonnontilaan” ja jos tulee keittiöön puutasoa. Puhumattakaan sitten kalusteista.

Ulkopuolelle sitten ne tummanharmaat pokat. Jos se musta on nyt sitten pois pelistä. No ehkä hyvä näin jos myös katto on tummanharmaa. Eikö?

Muoto Ja Koko

Tuossa yllä tuo oikean puoleinen kuva sisältää karmien lisäksi myös suunnitellun korkeiden ikkunoiden muodon. 7×20 tuli nyt meidän lopulliseksi mitaksi tuolle ikkunalle. Sen lisäksi meille tulee horisontaalisia ikkunoita, joiden korkeudeksi tulee tuo samainen 7. Leveys olohuoneessa tuolle tulee olemaan se max leveys eli 35 ja vierashuoneessa parisen metriä.Kaikkiin makuuhuoneisiin tulevissa ikkunoissa jatkuu sama 7 mutta näihin lisätään sitten tuuletusikkuna. Tällöin lopputulos tulee olemaan tällainen

IMAG3951

Tässä samalla vähän sneak peekia meidän nykyisestä asunnosta, joka meitä inspiroikin tuohon ikkunan muotoon.

Meidän makuuhuoneen vaatehuoneeseen tulee pieni tuuletusikkuna, samalla koolla kuin tuossa yllä.

Ja sitten vielä isot ikkunat ruokailutilaan (19×20) ja olohuoneeseen sitten samalla mallilla. Tosin olohuoneen ikkunat tarkentuu varmaan vähän sen myötä kun lasiliukuoven (joka päätettiin ottaa) koko vielä päätetään.

Tadaa. Siinä on meidän ikkunat! Tulevalla viikolla lisäilen tänne varmaan meidän pohjakuvaakin, niin nuo löytävät paikoilleen.

Eilen käytiin tulevien naapureiden luona kylässä ja oli taas ihanaa olla tontilla. Mättäät olivat sen verran punaisena puolukoista, että nyt on varmaan lähdettävä sinne takaisin napsimaan punaposket talteen ja pakkaseen.

Heips!

-Anni

One thought on “Päätöksiä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s