Pohjapiirrustus

 

Pohjapiirros Hiekkavirta

Aikaisemmasta kuvasta ei juuri tainnut saada selvää tämän suhteen, joten tässä vähän parempi kuva nyt siitä millaiseen kotiin ollaan muuttamassa.

Meille tulee siis koti yhteen kerrokseen. Tätä pyöriteltiin pitkään, sillä tontin luonteesta johtuen, jonkinlainen porrastus tai osittainen kellarikerros olisi syntynyt aika luonnollisesti. Osittain budjetista ja osittain muista syistä johtuen päädyttiin kuitenkin ihan tuohon yhteen kerrokseen, sillä tontilta onneksemme löytyi kuin löytyikin kaavan mukainen kohta myös sellaiselle. Alussa meillä oli neliöitä noin 120, mutta projektin edetessä se päätyi tuohon 144m2. Varsinkin alussa kun aloitettiin kilpailutus, saatiin kommenttia tuosta meidän pohjan järjestelystä ja käytävän tuomista hukkaneliöistä. Yksi myyjä ystävällisesti jopa kertoi meille, että ei tuo ole hyvä, ja lähetti paremman pohjan sitten ohessa. No, päädyttiin sitten kuitenkin näihin hukkaneliöihin 🙂

Meille tullaan sisään talon pitkältä sivulta ja suunnilleen niillä main myös talo jakautuu oikealle makuuhuoneiksi ja vasemmalle keittiöksi, ruokailutilaksi ja olohuoneeksi. Tällainen jako oli meille jotenkin luonteva, kun haluttiin iso yhteinen tila elämiseen ja olemiseen, mutta samaan aikaan haluttiin rauhoittaa makuuhuoneet omaan rauhaansa. Huomattiin myös, että tuo meidän ajatusmalli vei koko talon suunnittelua aika mukavasti eteenpäin. Esimerkiksi ikkunoiden koot huoneissa on aika maltilliset, kun taas keittiö/olohuoneen ikkunapinnoissa ei juuri säästelty.

Makuuhuoneet on nyt myös sijoiteltu niin, että yksikään makuuhuone ei oikeastaan jaa väliseinää toisen kanssa. Yhden makuuhuoneen ja tuon miehen soitteluhuoneen väliin jää kodinhoitohuone ja kylpyhuone / sauna ja meidän makuuhuoneen ja yhden makuuhuoneen väliin jää meidän iso vaatehuone. Matkan varrella tuo vaatehuone oli välillä siitä poiskin, kun yritettiin minimoida neliöitä, mutta niin se vaan hanakasti sinne aina palasi. Ja ihanaa, että palasi! Viimeisimpiä lisäyksiä tuohon vaatehuoneeseen oli tuo pieni ikkuna, josta saadaan luonnonvaloa myös sinne.

Keittiö on pyritty saamaan sosiaaliseksi ja toimivaksi osaksi elämää. Tuo saareke on tuossa vielä virheellisesti tuollainen lyhyt. Oikeasti siitä tulee yli parimetrinen ja voe maheton paikka että siitä tuleekin iso ja aivan ihana. Siinä voi sitten kaffitella ja lukea lehteä, läksyjä mahtuu levittelemään ja leipoessa sitä sotkettavaa (ja siivottavaa) pinta-alaa on kerrankin riittävästi! Haaveilen myös, että siihen voi kattaa kivasti noutopöytää joskus jos on juhlia tai ihan muuten vaan. Keittiön kaikki muut toiminnot eli koneet ja vesipiste sitten löytyvät tuolta seinän puolelta. Hirsitalossahan usein (jos ei suinkaan aina) tuollaisille kalusteseinille laitetaan levyt kalusteiden ja hirren väliin. Näin saadaan poistettua hirsitalon painumisesta johtuvat mahdolliset haasteet kalusteiden suhteen.

Olohuone on aivan oma maailmansa takkatulen ja yhden lähes yhtenäisen nelimetrisen lasiseinän kanssa. Yksi ehdottomista omista lemppareista on myös tuo 3,5metrinen horisontaalinen yläikkuna tuolla olohuoneen toisella seinällä.

Ja terassi, no siinä on nyt sitten neliöitä suunnilleen saman verran kuin meidän nykyisessä asunnossa.

Lisää lemppareita löytyy myös talon toisesta päästä, jossa tasavälein rytmitetyt korkeat ja kapeat ikkunat avaavat näkymän kauan järvimaisemalle. Keskimmäinen näistä ikkunoista on käytävän päässä tuomassa valoa ja maisemaa sisään. Aika moni talomyyjä siirsi muuten tuon viereisen pienen vaatehuoneen tuon ikkunan paikalle.  No tässäkin pidettiin oma päämme.

Kyllä tuota tuli pyöriteltyä,mutta nyt ollaan kyllä niin tyytyväisiä, ettei osata kuin myhäillä. Jokainen huone on mitattu ja pyöritelty, mallattu, mietitty käyttötarkoituksia, valoisuutta, kalusteiden sijoittelumahdollisuuksia ja niiden vaikutuksia taas viereisiin tiloihin. Toivottavasti ollaan osattu miettiä kaikki!

Niin mieluinen ja meille passeli paketti on tulossa, että eihän tällaisesta ole osannut edes unelmoida ennen tätä projektia.

Mitä te tykkäätte?

-Anni

 

Mainokset

4 thoughts on “Pohjapiirrustus

  1. Kun kerran toimii, niin täytyy todeta, että käytännölliseltähän tuo vaikuttaa. On oleskeluosasto keittiöineen ja sitten se muu.

    Omassa lapsuudenkodissani oli käytävä. Minusta se oli erinomaisen käytännöllinen. En oikein ymmärrä käytävien loputonta vastustamista. Neliöitähän niihin kuluu, mutta kuitenkin varsin vaatimattomasti. Kun käytävistä luovutaan, niin sen jälkeen on vaikea järjestää yksityinen kulku omiin huoneisiin.

    Tykkää

    1. Kiitos Joona! Näin myökin mietittiin 🙂 Myös erilaisten pihapelien ja juoksukilpailuiden järjestäminenhän onnistuu näppärästi sadepäivänä tuossa 😉

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s