Tikkua ristiin

imag4060Noniin. Nyt ollaan palattu kotiin ja arkeenkin kai jollain asteella. Vähän rankemman puoleiset muutama viikko takana. Syksykin on jo pitkällä ja tontillakin on jo tapahtunut vaikka ja mitä!

Puut kaadettiin pari viikkoa sitten erinomaisen metsurin toimesta ja nyt ollaan päästy risusavottaan. Pari päivää siinä meni ja kaikki tontin puut oli kyljellään. Tontin hahmottaa taas ihan eri tavalla ja vähän jännittää jo mitä tapahtuu kun kaivuri pääsee vauhtiin. Viime päivien syysaurinko on hemmotellut meitä ja apuna olleita miehen vanhempia, ja tontin parhaat puolet on päässeet loistamaan kun kolmesta eri suunnasta kimmeltävien vesistöjen syvä sininen on sekoittunut ruskan eri sävyihin. Nyt vasta huomaa miten meillä on todellakin taivas kattona tontin yllä. Odotan jo innolla pimeitä talviöitä ja tähtien tuijottelua. Sitä on ehkä eniten kaivannut asuessaan kaupungissa, kun kaupungin valot piilottavat tähtitaivaan niin tehokkaasti.

img-20161005-wa0004

Tänään mies vei rakennuslupapaperit kunnalle ja nyt sitten vaan odotellaan. Lupien saamisen jälkeen on kahden viikon valitusaika, mutta meille on luvattu, että maatyöt voi sinä aikana aloittaa, omalla vastuulla toki.

Viime aikoina on myös selvitelty asioita liittyen kunnallistekniikkaan, eli viemäröinteihin ja vesijohtoverkkoihin. Tänään soittelin sähköliittymästä ja vielä nettikaapeli pitäisi hoitaa. Mies varasi meille työmaakopiksi näppärän pienen matkailuvaunun ja rakennusaikaisesta vakuutuksestakin on saatu jo tarjous. Jos kaikki menee hyvin, kaivinkone olisi jo parin viikon päästä tontilla.

img-20161005-wa0003

Eilen istuttiin illalla ja yritettiin jo omin päin käydä läpi, että mihin tarvitaan talossa pistorasioita ja minne laitetaan valoja. Aikamoinen homma siinäkin, kun jos esimerkiksi ruokapöydän tarkka sijoittelu ei nyt ihan ole plakkarissa, on sen ylle aika haastavaa kohdistaa lamppua.

Lisäksi, ulkovalot mietityttää. Paljonhan nykyään panostetaan myös tuohon ulkovalaisuun, mutta vähän nuukasti mietin, että mitäköhän mikäkin maksaa ja mikä on sitten minkäkin käytännöllinen/esteettinen arvo.

Ja vielä yleisvalaistus. Tai siis ne sellaiset led-spotit, mitä lähes jokaiseen (?) uudisrakennukseen nykyään laitetaan. Että miten niiden kanssa nyt sitten pitäisi toimia, jos ei ole ihan varma, että onko ne nyt sit kivoja ja jos on, niin paljon niitä laitetaan ja mihin tiloihin. Suurin pelko tässä toki on se, että mitä enemmän sellaisia on, sitä vähemmän saa valita jotain ihania ja kauniita lamppuja.

Sähkösuunnittelu ja LVI-suunnittelu pitäisi nyt pian saada tehtyä, jotta päästäisiin sitten kilpailuttamaan tekijät. Ja sitten saataisiin jo ’tyypit hommiin’, niinkun meidän neiti sanoisi.

Eilen tuli muuten 1 vuosi ja 9 kuukautta täyteen sille typylle, iso tyttö jo.

Laitan pian vielä lisää kuvia talosta ja piirrustuksista. Asemapiirroskin on IHAN erilainen kun mitä joskus tänne olin vaihtoehtoja laitellut.

Näihin tunnelmiin siis jätän teidät jännittämään, mitä tuleman pitää.

Hymyä ja iloa!

Anni

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s