Stressiä ja haaveilua tulevasta

Päivitän pian myös tontin tapahtumat, mutta nyt nostan oman murheenkryynini esille.

Sisustus. Pintamateriaalit. Kokonaisuus.

Myönnettäköön, että nyt on taloprojektissa paljon muitakin aika oleellisia juttuja käynnissä kuin tulevan sisustus ja tyyli, mutta kun…

5c47f33cd93fc5c73079561d0f076b8f

Kuva: Petra Bindel

On olemassa niin hurja määrä erilaisia vaihtoehtoja, ja haluaisin niin kovasti nyt oikeasti, että käytettäisiin tämä ainutlaatuinen mahdollisuus toteuttaa meidän unelmakoti. En siis halua päätyä väsyneenä ja viime tingassa ”tuo on ihan hyvä” -ratkaisuihin, vaan tavoitteena on toteuttaa meidän näköinen koti. Huomaan myös, että kaipaan aikaa sahata vaihtoehtojen välillä. Mikä on liikaa, ja kuka sen määrittää. Monesta upeasta jutusta voi innostua kuvassa, mutta entä jos sitä katselee vuosia. Olisiko sittenkin fiksuinta valita ne varmat ja selkeät linjat, vai toteuttaa rohkeasti se oma visio?

491d5d6737c50a0a6204714962148f62

Kuva: Decorfacil

Myös hinta on aika oleellinen seikka tässä. Harrastan aktiivisesti eri nettikauppojen outlet-osastoiden selailua, sillä näin valikoima laajenee aika tavalla. Jos toiveena on jotain erilaista, siitä saa myös usein maksaa. Ja valitettavasti tässä projektissa ne nappulat hurahtaa aika nopeasti moneen muuhun juttuun, kuin just siihen täydelliseen italialaiseen laattaan.

4b17bf5efb2172bfc67ddbf42d65fa28defc8a0f62114a6c4985affdfabef337c1b623a1465d61b833833198d22ccbd6

Kuvat: Lumens,Lady Jotun ja Kinfolk

Yksi näistä isoista jutuista on myös keittiö. Kun tykkään itse hurjasti myös noista vähän erilaisista, värillisistä tai puupintaisista vaihtoehdoista. Muttakun. Onhan se valkoinen aika varma vaihtoehto ja voihan siihenkin tuoda sitten omaa ilmettä välitilalla ja muilla.

Luottavainen olen kyllä siihen, että ne just meille oikeat ratkaisut löydetään, mutta jokunen aamuyö näiden kanssa tulee varmasti vielä painittua.

Onni on nyt kuitenkin jo siinä, että lattia meille on valittu. Parlan mattalakattu koivuparketti tulee kauniilla, yksinkertaisella ja raikkaalla ilmeellään tekemään jo ison pohjatyön kodin yleisilmeeseen. Mallipalaa meillä on jo testailtu pitkään sukan kanssa ja ilman, eri valoissa ja mattojen kanssa.

parla-birch-natural-800x800

Kuva: Parla

Onkohan suomalainen tapa valikoida pintamateriaaleja hillitympi kuin muualla? Mennäänkö enemmän varmanpäälle ja säväytetään sitten kalusteilla ja tekstiileillä? Millaisia ideoita teille tulee tästä?

Lumisateita odotellessa,

Anni

Kuvat Pinterest ja Parla

 

Mainokset

3 thoughts on “Stressiä ja haaveilua tulevasta

 1. Kiva blogi sinulla ja innolla jään projektianne seuraamaan. Meillä on taloprojekti jo siinä mallissa, että valitsemme kiinteitä kalusteita ja pikkuhiljaa pintamateriaaleja. Suosittelen, että suunnitelmat kannattaa miettiä mahdollisimman pitkälle, vaikka projekti olisikin vasta alkuvaiheessa. Meidän keittiökauppiaskin varoitteli, että hänellä on kokemusta asiakkaista, jotka rakennusprojektin loppupuolella tulevat tilaamaan keittiötä silmin nähden väsyneinä ja lopputulos on sitten vain sinne päin. Pahimmassa tapauksessa näitä puolihuolimattomasti valittuja ratkaisuja vaihdetaan sitten vuoden tai kahden päästä, kun raksaväsymys on selätetty. Ja sehän taas maksaa.

  Meillä homma on puolivälissä ja kivalla energialla mennään eteenpäin, joten en halua pelotella. Itse olen pitänyt rakennusprojektista ja me ”hullut” sentään tehdään ihan omin käsin pitkästä tavarasta. 🙂 Sen olen kuitenkin huomannut, että jo tässä vaiheessa projektia tulee eteen hetkiä, kun jokin ratkaisu pitäisi tietää _nyt heti_ esimerkiksi kylppärissä tai keittiössä, sillä ne vaikuttavat teknisiin asioihin talon rakenteissa. Tällaisina hetkinä on todella hyvä, jos visio on mielessä selvänä ja ratkaisut on helppo toteuttaa niiden pohjalta.

  Iloa rakennusprojektiin! 🙂

  Liked by 1 henkilö

 2. Ja se piti vielä sanoa, että rohkeasti omilla valinnoilla ja persoonallisella visiolla! Suomalaiset ovat noin yleisesti ottaen tosi tylsiä sisustajia ja varman päälle pelaajia. Antakaa siis oman tyylinne näkyä rohkeasti. Koti tehdään teille, eikä kenellekään muulle. 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Moikka Sari! Ja kiitos! Mie oonkin jo teidän projektia seuraillut jonkin aikaa ja upealta näyttää!! Se teidän takka on muuten aivan ihana!
   Keittiön suunnittelu meillä aloitettiin jo alkuvuodesta, ja onneksi aloitettiin, sillä se vaatiin yllättävän paljon aikaa, että kaikki osat asettuvat paikoilleen. Ehkä se on vaan oma pää, joka on jo jäätelöhyllyllä niin solmussa, kun pitäisi päätös tehdä 😉 Mutta monta yötä noiden erilaisten kiinteiden ratkaisujen parissa on mennyt, ja varmasti menee vielä jatkossakin. Voin vaan kuvitella miten paljon teillä on siinä mietittävää, kun kaiken teette alusta pitäen! Huhhuijaa!
   Mie uskon ja toivon, että meilläkin saadaan säilytettyä tuo hyvä meininki ja kiva energia. Vaikka varmasti rankempiakin pätkiä tulee, mutta onhan tämä hurjan upeata. Että ihan omaa kotia!
   Kyllä mie toivon, että löydetään nuo oman tyyliset ratkaisut taloon. Maailman on vaan niin täynnä ihania (ja törkykalliita) vaihtoehtoja, niin se ongelma tulee sitten vastaan siinäkin 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s