Voihan vaneri!

jalo_web5

Kuva: Valanti

Juttuhan lähti siitä, että rupesi ahdistamaan kiintokalustekuviot. Kun puu olisi se materiaali, josta ne haluttaisiin, mutta kun se maksaa ja vaihtoehtoja on niin kovin vähän. Facebook ja siellä olevat sisustusryhmät ovat kyllä luojan lykky, sillä siellä asiaa huokaillessani, sain vinkin ottaa puuseppiin yhteyttä. Ollaan me sitäkin vaihtoehtoa mietitty, mutta jotenkin on mielletty se luokkaan ’ain’t-got-no-money’. Kyseisessä keskustelussa kovasti kuitenkin lohdutettiin, että hinnat ovatkin kuitenkin kilpailukykyisiä, joten nyt tässä sitten odotellaan tarjousta muutamalta sepältä.

Toinen vaihtoehto massiivipuulle meillä on koivuvaneri. Vanerista löytyy kuitenkin myös sisätiloihin suunniteltuja kalustevanereita, joilla on M1 -luokitus. Ja vanerihan on mitä ihastuttavin raaka-aina noin niinkun muutenkin. Ihastelen säännöllisesti suomalaisia kalustefirmoja, jotka valmistavat juurikin pääasiassa vanerituotteita. Ihania, selkeitä ja särmikkäitä kalusteita, joita mielelläni ripottelisin pitkin tulevaan kotia. (Toki myös nykyistä, muttakuneimeillemitäänmahdu)

Kuvat yllä : Avaroom, Luona, Koskisen

Vaneri oli aikuvuoden Tukholman kalustemessuilla esitelty monipuolisena materiaalina, jota on mahdollista hyödyntää hyvin monin tavoin.

resizedimage269489-019

 

Mikä tässä nyt on sitten tullut ongelmaksi, on se, että jos keittiö todella otetaan puusepältä, mahdollisuudet keittiön toteutukseen ovat lähes rajattomat. Minkäänlaiset mallistot eivät enää rajaa suunnittelua, ja tämä on toisaalta sekä hyvä, että huono asia. Ja taas valvoin sitten puolet yöstä pyöritellen kaappeja ja toimintoja ympäriämpäri.

Jos päädyttäisiin keittiöön, jossa tuo vaneri jätettäisiin ihan kaikessa kauneudessaan näkyviin, kysymykseksi nousee lattia. Koivuparketti, joka meille on tulossa, oli tarkoitus laittaa myös keittiöön. Mutta olisiko kuitenkin hyvä valita tällöin lattiamateriaaliksi laatta tai esim Weber Casa. Kun jokainen valinta vaikuttaa kaikkiin muihin, on liikkuvia osia yhtä paljon kuin Hoplopissa.

d0d1e2298c61170ab4074c7bf052abe8

Kuva: Pinterest

Tontilla on tällä viikolla tehty lumitöitä, kiinnitetty patolevyjä ja huomenna saapuu sitten maalämpökaivon porausporukka. Päivittelen viikonloppuna sitten vähän kuvakollaasia sieltä.

Ja hei! Mäntyrinne on Instassa ja Pinterestissä! *ping, -> tuolta löytyy reitit sinne*. Instagramissa päivittyy tonttikuvat ja vähän muutkin elämän kivat jutut nopsemmalla tahdilla ja Pinterestistä voi selailla, että mitä täällä haaveillaan. Tervetuloa mukaan seuraamaan meidän liikkeitä.

Sytyttääkö vaneri muuten teissä ilosanoman julistamisen tarpeen vai jääkö se ihan omaan arvoonsa?

Pian taas palaillaan! Pus ja hal!

Anni

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s