Puuta ja paperia

Viimeisen viikon aikaansaannokset on nostaneet hymyn kaikkien huulille. Vaikka varmaan näyttää vähän siltä, että samoja juttujahan tässä pyöritellään, niin niiden edistyminen on kyllä ihan mahtavaa! Jotenkin hauskaa ajatella, että tuohon koolausten päälle sitten tulee se meidän kattomateriaali. Ha! Ihan oikea sisäkatto sitten vaan läimitään tuohon päälle ja sitä sitten voi tuijotella. Vielä kun osattaisiin päättää mikä se materiaali on!

Viikon sisään on nyt siis jatkettu paperien laittoa ja koolauksia tuohon matalaan osaan. Mie käytin muutaman illan viikolla, että sain loputkin ikkunanpielet tilkittyä. Upeasti toteutettu sisäkaton porrastuskin on jo laitettu.

Mies ja isänsä hyppivät styroxirakennelmien päällä kuin Batmanit konsanaan, mutta itsellä tuo vaatii vähän keskittymistä ja hiljaista puuhailua, sen verran on korkeitten paikkojen kanssa henkisiä ongelmia.

dsc_1000

Vielä on ilmastointiputkien tiivistys, korotetun sisäkaton paperit ja koolaukset, sekä tuon korotetun tilan ulkoseinän lisäeristys. Villat paikalleen ja sitten saadaankin jo lämmöt päälle! Sen jälkeen kaivetaan viemärit ja muut putket, osa lattiastyroxien alle, osa väliin. Kun tuo on tehty, levitetään styroxien päälle raudoitukset ja lattialämmityputket, ja sitten ollaankin valmiita jo lattiavalulle. Mie odotan jo sitä hetkeä kovasti! Jännittää ihan.

dsc_0974

Kaikki kuvat tuppaa olemaan aika pimeitä, mutta niin on työskentelyajankohdatkin. Illat ja viikonloput on niitä aikoja, kun hommiin pääsee. Joskus luin jostain blogista varoituksen, että rakennusajan kanssa ei kannata tehdä mitään ylimääräistä, eikä varsinkaan mitään suuria elämänmuutoksia. Ihan hyvä idea, mutta varmaan monella se ei ihan onnistu. Meillä pikkuneiti aloitti päiväkotitaipaleensa nyt ja itse palasin (taas) kouluhommien pariin. Mies tuo leivän pöytään ja tekee täyttä päivää töissä. Päivät on siis pitkiä, ja harvemmin meillä enään kukaan katsoo kymppiuutisia. Uni tulee hyvissä ajoin, ja vie toisinaan vähän varkainkin. Nimimerkillä, pesin hampaat ja meikit pois viime yönä neljän aikaan, kun heräsin niiltä sijoilta, mihin jäin pikkuneitiä nukuttaessa.

Täytyy sanoa, että ilman Miehen vanhempia ja miun äitiä, ei tästä tulisi mitään. On kultaakin kalliimpaa, että pikkuneiti saa viettää aikaa isovanhempien kanssa, ja samalla myö molemmat päästään touhuamaan. Ja sitten on ollut niin monta hetkeä, kun Miehen vanhemmat ovat olleet painamassa hommia, aamusta iltaan. Joskus ihan omine päineenkin. Miten iso apu. Kaikki edistyy ihan eri tavalla, kun on usempi apukäsi. Ja kaikki ne hetket on myös plussaa meidän perheelle. Kun hommat edistyy urakalla porukalla viikonloppuna, voidaan ehkä käydä omalla perheellä toisena iltana kirjastossa. Kun päästään hetkeksi Miehen kanssa kahdestaan työmaalle, saadaan sitä paljon puhuttua yhteistä aikaa, eikä kaiken tarvitse olla vuorottelua lapsenhoidon ja raksan välillä. Ollaan onnekkaita ja etuoikeutettuja, että meillä on tälläinen tukiverkko.

dsc_1017

Talosta tulee hetki hetkeltä rakkaampi ja tärkeämpi. Jokainen tilkitty ikkunankolo, teipattu paperi ja kiinnitetty tuulensuojalevy tuntuu siltä, että tässä nyt rakennetaan meidän tulevaisuutta ja meidän omaa kotia. Onhan se ihan uskomatonta ja todella suuri etuoikeus sekin. Raha on aina välillä mielessä, mutta nekin asiat on yritetty pitää mittasuhteissaan. Kaikki on kuitenkin laskettu ja mietitty tarkkaan, ja vaikka ei maailmanympärimatkalle ihan hetkeen päästäkään, meillä on hommat aika mukavasti.

Tällä viikolla tulee postausta vielä meidän tulevasta keittiöstä! Meillä on tapaaminen puusepän kanssa keskiviikkona ja raportoin sen jälkeen vähän, että mitä saatiin aikaiseksi!

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!

Anni

2 thoughts on “Puuta ja paperia

  1. Hauskaa että vaikka ollaan hyvin samassa vaiheessa niin silti asiat voi tehdä eri järjestyksessä 🙂 Meillä ei ole vieläkään tehty ilmanvaihdolle mitään ja nyt näyttää siltä että lattiavalu ensi viikolla. Tehdään ne putket sitten kun on hyvä pohja 😀 Hyvä tukiverkko ehkä maailman paras asia, ei vaan raksa-aikana vaan niinku aina, meillä hyvin pitkälti sama kuvio kuin teillä. Tsemppiä viikkoon 🙂

    Tykkää

    1. Moi Kreetta! Samaa miekin oon naureskellut, että hyvin hommat menee suunnilleen samoihin aikoihin, mutta eri järjestyksessä. 🙂 Itelle olikin näppärää katsella teiltä kuvat viemärien kaivuusta ja muusta, niin nyt tietää jo vähän,että mitä on tulossa 😀 Kiitos ja hauskaa viikkoa sinnekin!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s