Pihasuunnitelma – osa 1.

pioni2
kuva täältä

Meillä kävi eilen tontilla pihasuunnittelija. Tarkemmin sanottuna Mukula Puutarhojen Sirpa. Ja kyllä oli muuten mukava käynti. Varsinkin tontilla, jossa korkeuserot on aika huomattavat ja rakennusaikainen tie vielä ihan eri paikassa, kuin mitä sitten virallisesti, on itselle ollut aika haastavaa hahmottaa, onko omat suunnitelmat yhtään realistisia ja toimivia. Saatiin mahdollisuus tehdä yhteistyötä Mukula Puutarhojen kanssa ja ilolla nyt pääsen tästä matkasta teille kertomaan.

Mutta ensin ne perustelut:

MIKSI?

-Halutaan tehdä asiat kerralla kunnolla. Pihan perustaminen on aika arvokasta hommaa, eikä haluta tehdä hommaa heti uudelleen.

-Kun kaivinkone tulee tontille tulevan kevään/kesän aikana, toivotaan että meillä olisi selkeä kartta, minkä pohjalta kaivuri voi tehdä tontin muokkauksen. Todennäköisesti tässä vaiheessa myös säästetään vähän takaisin päin, sillä kaivurin kanssa ei tarvitse enää ruveta suunnittelemaan tai empimään.

-Tontti on mäntykankaalla ja tosiaan rinteessä. Suunta etelään on kovin avoin ja aurinkoa riittää varmasti. Se, mitkä kasvit menestyvät missäkin kohden tonttia, on itselle arvoitus. Ja tähän täytyy sanoa, että olen kyllä yrittänyt asiaa selvittää, mutta huonolla menestyksellä. Nyt olen siis erittäin tyytyväinen, että Sirpa tietää, ja kertoo varmasti sitten meillekin.

-Meille tulee pengerryksiä, portaita, rinteitä, kasvimaa, omenapuita, marjapensaita ja kaikki tämä olisi ihanaa saada koottua oikeasti toimivaksi unelmien puutarhaksi.

-Piha on meille osa kotia. Koettiin, että se on myös niin oleellinen osa, että sen toteuttamiseen on hyvä panostaa myös tällä tavalla. Selkeän suunnitelman kanssa on myös helppoa edetä vähän kerrassaan. Kaikkea ei ole pakko tehdä kerralla, eikä tule hetken mielijohteesta hölmöiltyä isoja sijoituksia, jotka eivät sitten toimikaan.

hillittykasvuinen-omenapuu-1-lk
kuva täältä

Ja miten tämä projekti siis lähti käyntiin?

Kierreltiin tonttia ja samalla kartoitettiin toivottuja funktioita pihan eri osille. Missä on pyykkinarut? Missä mahtuu pelaamaan pihapelejä? Miten nousu autokatokselta ylös talolle olisi järkevin ja turvallisin? Mihin se kasvimaa mahtuu? Nämä ja aika monta muuta kysymystä kerettiin käymään läpi. Näiden lisäksi toki juteltiin siitä, millainen piha tulisi olemaan noin kasvustoltaan. Taisin hokea sanaa ”puutarhamainen” aika moneen otteeseen. Pionit, liljat, ruusut, mongolianvaahtera, vuorimänty ja iso liuta hyötykasveja saatiin lueteltua ja Sirpa tuntui olevan täysin kartalla meidän toiveista.

Nyt odotellaan sitten ensimmäistä luonnosta, jonka pohjalta aletaan muokkaamaan suunnitelmaa.

img_20170302_181308_041
vihermania on myös iskenyt sisätiloissa

Mukula Puutarhat muuten löytyy Facebookista, Instasta ja täältä pääsette kurkkaamaan nettisivuja. Suosittelen tykkäämään Facebookissa ja seuraamaan, sillä he järjestävät myös erilaisia ihania vihertyöpajoja!

Pikkuneitikin on jo saanut sormensa multaan ja tänään nähtiin ensimmäiset itse kylvettyjen herneenversojen pilkahdukset mullan seasta. ”Ja sitten ne syödään” -totesi neiti tietäväisesti

Talolle tulee muuten huomenna aamulla betoniauto. Meille valetaan lattia. Arvatkaa jännittääkö!

Aurinkoterkuin!

Anni

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s