Valun jälkihuolto

DSC_1560
kuva on vino, pahoitteluni siitä

Valun jälkeisenä päivänä koko komeus peitettiin muovilla. Tuossa vaiheessa kosteuden haihtuminenkin oli jo mukavasti rauhoittunut ja muovittamisen jälkeen höyryä ei enää juurikaan noussut.

Muutama päivä vierähtikin sitten ihan ilman sen kummempaa hommaa talolla. Keskiviikkona laitoin aamulla viestiä meidän muurarille, että valut on nyt paketissa ja hormia pääsisi sitten pian muuraamaan. Illalla sain häneltä sitten puhelun, että pääsisikin jo heti tulevalla viikolla hommiin. Ja että samalla voitaisiin tehdä nyt koko takka.

Loppui lonkan veto sitten siihen, kun todettiin, että fiksuinta olisi hioa lattia ennen muurauksen aloittamista. Perjantaina kävin illalla hakemassa hiomakoneen vuokraamosta ja kasaamassa muovit pois lattioilta, että valun pinta pääsisi kuivahtamaan ennen sen hiomista. Mies oli tämän ajan kylpylässä.

DSC_1572

Samalla reissulla aloitin jo kaivojen ympärysten hiomista. Meillä oli myös ajatukset sen verran jumissa tämän asian tiimoilta sitten, että Mies unohti jättää miulle talon työmaakopin avaimet kylpylään lähtiessään. Ei hätiä mitiä, pihalta löytyi muutama näppärä naula joilla sain kaivojen kannet poksauteltua auki. Hyvä minä.

Mujua upposi kaivoon aika kiitettävästi, mutta eipä tuolle juuri mitään voinut, kun imuri oli siellä työmaakopissa ja avaimet siellä kylpylässä.

No tuo kylpyläreissu saattoi olla ihan töiden puolesta oleva pakollinen virkistyspäivä, mutta kerroin silti reippaasti myös konevuokraamossa, että näin sitä joutuu hoitamaan kaiken kun mies laskee kisaa vesiliukumäessä. Hyvä minä.

Lauantaina vietettiin aamupäivä rentoutuneen mieheni kanssa rakennusmessuilla, jossa tarjonta oli mukavan monipuolista ja omat to-do -listan kohdatkin saatiin läpikäytyä. Saatiin ihan mukava kodinkonepakettitarjouskin, nyt vielä arvotaan tämä viikko sen kanssa.

Sunnuntaina mies lähti sitten vanhempiensa kanssa suorittamaan valun varsinaisen hionnan. Pölyä irtosi kuulemma ihan kiitettävästi. Vielä reunat joudutaan käymään erikseen läpi, mutta nyt koko komeus on taas peitetty muovilla, ja muuraushommat alkavat huomenna. Sitä varten meillä on nyt myös juokseva vesi.

Takan muuraus onkin seuraavat pari viikkoa sitten meidän ihmettelyn aiheena. Instaan saattaa siis ilmestyä jokunen muurauskuva! Ja toki myös tänne päivitän kuulumisia.

Aurinkoista viikkoa,

Anni

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s