Unelmien keittiö

DSC_2613

Siinä vaiheessa, kun päätettiin että keittiökalusteet otetaan puusepältä, koko keittiösuunnittelu sai aivan uudet mittasuhteet. Nyt olisi mahdollista toteuttaa ihan mitä vaan. Todettiin kuitenkin, että suuret linjaukset keittiössä olivat kuitenkin juuri kohdillaan. Suuri etu tässä on ollut se, että vaikka saarekkeen mittakin on muuttunut takan sijoittelun seurauksena, ei tuo 10cm muutos ole aiheuttanut sen kummempia haasteita kuin ilmoituksen puusepälle ja Kivilähteelle, josta meidän keittiötaso tulee.

Keittiön järjestys on pysynyt samana, kuin mitä aiemmin kuvailin täällä . Mutta nyt tarkemmin vielä joistain valinnoista, jotka olivat meille tärkeitä sen unelmien keittiön toteuttamisessa.

Ollaan molemmat miehen kanssa aika omistautuneita ruuan rakastajia ja siitä johtuen myös ruuan laittaminen on meille rakasta. Täytyy myöntää, että on ollut vähän raskasta välillä, kun tällä hetkellä keittiö on aika rajallinen ja se rajoittaa aika paljon meidän toimintoja. Mutta onneksi nyt ei olisi liikaa aikaakaan! Tuleva koti ja lähellä sijaitseva venepaikka toivottavasti tuovat meille kuitenkin uusia mahdollisuuksia kalastuksen myötä, ja suuren suuri uusi ihana pakastin tulee toimimaan myös lihan varastoinnissa, sillä meillä on ollut tapana ostaa lihaa suoraan tuottajilta. Lihan ostamisessa isoissa erissä omaan pakkaseen on muuten mukavia jälkiseuraamuksia; kun itse pakkaa lihat, voi kerta-annoksista tehdä aina vähän pienempiä ja lihan kulutus vähenee huomaamatta. Toinen asia on ruhojen käyttäminen monipuolisesti, koko eläin tulee hyödynnettyä kokonaan, kun ostat vaikka puolikkaan tai kokonaisen karitsan.

Kalan ja lihan käsittely keittiössä kuitenkin vaativat kestäviä ja hygieenisiä pintoja. Sen takia keraaminen taso oli meille ideaali valinta. Se kestää kuumuutta, kolhuja, kosteutta ja puhdistamista. Myös saarekkeeseen tulee tuo sama taso, joten vesiväritaiteilua voi harrastaa rauhassa ja huoletta vaikka suoraan tasolla. Kivilähteen keraamisista tasoista meille valikoitui sävy Basaltti. Vaikka tummassa tasossa näkyy kaikki murut ja muut, se oli meille mieluinen valinta, sillä ollaan vanhassa kodissa tykästytty tumman tason ilmeeseen ja ei tuleepahan pyyhittyä säännöllisesti! Tuo alussa ollut kuva on muuten juurikin valitsemastamme tasosta. Miellyttävä mattapinta on ihanan tuntuinen ja en oikein malttaisi odottaa, että saadaan tuo paikalleen.

stala_silent-3_apuallas

Samoista syistä meille tulee myös Stalan teräsallas. Stala oli meille alunperinkin ehdoton valinta, sillä teräsaltaissa on tosiaan eroja ja haluttiin kerralla kunnollinen.Stalan Combo L -allas  on ihanan iso ja siihen saatavat lisätarvikkeet mahdollistavat monta näppärää toimea. Itsellä on suunnitelmissa varustaa allas sekä karkaistusta lasista valmistetulla leikkuulaudalla, jonka voi laittaa myös tiskikoneeseen, että valutusastialla, johon huuhdellut kasvikset tai peratut muikut on näppärä jättää hetkeksi valumaan. Itselläni on myös jonkinlainen hassu mieltymys teräsaltaiden puhdistamiseen, sillä se hohtava puhtaus tekee keittiöstä heti jotenkin raikkaamman. Pariksi altaalle on suunniteltu Tapwellin Evo184 hana, joka on juuri täydellisen raikas ja simppeli.

 

 

 

Tulevan keittiön tulisi toimia myös leivottaessa ja seurustellessa. Suuri saareke suunniteltiin sillä ajatuksella, että työtasoa olisi varmasti ja että useampikin kokki mahtuisi kerralla hommiin. Tässä kun kirjoittelee, niin alkaa jo kieltämättä muutto houkuttaa. Aikaisemmin muuten puhuin mikrosementistä välitilamateriaalina, mutta nyt se on saanut väistyä suunnitelmissa valkoisen laatan tieltä. Vielä on epäselvää jatketaanko leivinuunin marmorikuvioisella laatalla tuossa vai mennäänkö ihan puhtaan valkoisellla kymppikympillä. Nähtäväksi jää!

Eilen tontilla oli tohinaa, kun mies oli vanhempineen hommissa koko päivän. Nyt on kulkusilta yläpohjassa ja ensi viikolla saadaan puhallusvillat paikalleen. Myös saunan koolaukset ovat valmiina. Ja vielä rännitkin saatiin eilen paikalleen! Talon ilme on nyt aika erilainen taas. Pitääkin laittaa kuvia pian!

Tänään on illalla luvassa asuntomessut miehen kanssa, katsotaan miten monta hyvää ideaa keretään vielä napata!

Aurinkoa!

Anni

*Kaupallinen yhteistyö Stala ja Kivilähde-Kaavinkivi

2 thoughts on “Unelmien keittiö

  1. Hei!
    Aika unelmalta kuulostaa tuo teidän keittiö! Koivuvaneri ja tummat kivitasot erityisesti. Itse haluaisin ihan ison teräksisen tiskipöydän niin ei tarvitse tiskatessa ressata. En malta odottaa että näen tämän valmiina. Taitaa mennä makumieltymykset meillä yhteen.. takkakin teillä oli tosi kaunis. Kelpaisi itselleniki vanerinen keittiö jos seinät olisi muuten keittiöstä valkoiset. Jos seinät meillä jätetään puun sävyyn niin sitten taidan valita valkoiset kaapit.
    Toivottavasti löytyy inspiraatiota messuilta. Meillä jää väliin kun ei jakseta vauvan kanssa lähteä. Mutta olisi ollut hyvä nähdä livenä materiaaleja ja pintoja.

    Tykkää

    1. Moi Mallu!
      Oi, teräksinen tiskipöytä oli todella pitkään meilläkin suunnitelmissa! Erään ystävän vanhassa kodissa oli sellainen ja se oli aivan ihana!! Meillä pyöriteltiin todella pitkään tuota samaa kysymystä, mutta tosiaan tuo seinien valkoiseksi maalaaminen ratkaisi keittiön jäämisen puupinnalle. Messuilla oli kyllä hyviä juttuja, mutta paljon samoja kuin viime vuonna. Mikrosementtiä ja erilaisia paneeleja löytyi jonkin verran taas. Onneksi kuvista saa vähän ideaa siitäkin. 🙂 Ihanaa vauva-arkea sinne ❤ messuja onneksi tulee vielä jatkossakin!

      Tykkää

Jätä kommentti