Uudessa kodissa

Blogi on jäänyt ihan kokonaan sivuun, kun kodin viimeistely, muutto, vauvan syntymä, joulu, pikkumimmin synttärit, ristiäiset ja ihan vaan elämä tapahtui. Nyt vihdoin huomasin istuvani kone sylissä, ilman kiirettä mihinkään, ja sain sormet näppäimistölle. Täällä tätä nyt sitten kirjoitellaan. Meidän omasta uudesta kodista!

Viimeiset hetket ennen muuttoa, meillä paukutettiin parkettia paikalleen. Mukana paukuttamassa oli koko perhe. Molemmat meidän lasten isoäideistä osoittautuivat erinomaisiksi parkettiasentajiksi, joten voin suositella lämpimästi heitä siihen hommaan! Ovat vielä molemmat eläkkeellä, että ovat hyvin käytettävissä 😉

DSC_3056

Meille tuli Parlan mattalakattu koivuparketti. Alusmateriaalina käytettiin Texstepin huopaa, joka oli kyllä näppärä. Tuo Parlan parketti on ollut meille täydellinen valinta. Sen sävy on pehmeä ja lämmin, mutta samaan aikaan raikkaan vaalea. Täysi kymppi myös Parlan erinomaisesta asiakaspalvelusta. Asentaminen oli hyvin yksinkertaista ja lopputulos on ollut kyllä oikein mieluinen. Tuo mattapinta on omaan makuun kyllä ihana. Pitkään käytävään tehtiin katkos, näin saatiin tarvittava elämisvara parketille.

IMG-20171109-WA0005

Itsellä alkoi olla jo muuton aikaan aika pyöreä olo, kun maha oli jo monessa kohdassa tiellä. Siltikin pikkusisko malttoi odotuttaa itseään muutaman päivän yli lasketun ajan. Uudessa kodissa kerettiin asua melkein pari viikkoa ennen neidin syntymää, ja onni oli, että kaikki meni hienosti ja päästiin jo heti seuraavana päivänä kotiin sairaalasta.

Paljon on vielä tekemistä kodissa,mutta aika pitkälti kuitenkin ollaan valmiin puolella.

Saunan ja kylppärin toteutukset ovat vieneet aika monta tuntia, mutta lopputulos on kyllä palkinnut.

Pitkään mietittiin, että raaskitaanko panostaa Tulikiven ohjauskeskukselliseen Hallaan, mutta voi pojat, kyllä kannatti! Todettiin, että minkä tahansa muun valitseminen, olisi jättänyt tuon tilan puolitiehen. Selkeitä ja laadukkaita linjoja haettiin ja tuo kiuas, sekä sen ohjauskeskus kyllä toimivat sen kruununa.

Haluttiin seinämallinen kiuas, johon mahtuu kuitenkin tarpeeksi kiviä, niin että löylyt eivät jää kuiviksi. Nyt jo parin kuukauden löylyttelykokemuksella voin sanoa, että saatiin, mitä tilattiin. Kiuas on yhtä toimiva, kuin mitä se on kaunis.

DSC_3141

IMG_20171129_103700_609

Eräänä kauniina sunnuntaipäivänä, Miehen vanhempien lisäkäsien avulla, saunaan saatiin askarreltua myös lauteet. Saunan valaistuksena toimii ainoastaan lauteiden alla olevat valot, toki kylpyhuoneen puolelta tulee hieman lisävaloa. Haluttiin tuoda tiettyä linjakkuutta tuolla materiaalien yhteneväisyydellä. Laudepuut ja paneelit ovat molemmat 95mm kuusta. Mitään käsittelyä näille ei tehty, eikä nyt tehdäkään.

IMG_20171210_204243_751

Kylpyhuone on nyt vihdoin valmis. Tosin siihen vaadittiin monen monta mutkaa, kun mikrosementtikin piti laittaa uusiksi. Vinkkinä jo etukäteen muille mikrosementin laittajille, että harkkoseiniin on laitettava kovikeverkot. Meillä harkkoseinät oli toki verkotettu tasoittamisen yhteydessä, mutta sen lisäksi tuo tarvitsi mikrosementin sekaan verkon. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Jopa erinomaisesti.

IMG_20180112_202739_731

 

Kylpyhuoneessa haettiin Spa- tunnelmaa. Varsinkin kun käyttää pelkästään tuota nurkan Flos Glo Ball -valaisinta, pääsee ihana hämärään ja rauhaisaan tunnelmaan. Vieserin lattiakaivo täydentää tuota marmorimosaiikin lämmintä sävyä ihanasti ja vielä kun saadaan tuohon lattiaan sen suojakäsittely tehtyä, saadaan myös kiven tummempi sävy sen myötä esiin.

Tässä allaolevassa kuvassa näkyy muuten myös se aikaisempi mikrosementtiseinä, joka oli kovin paljon elävämpi värivaihteluiltaan kuin tuo nykyinen. Molemmat olivat kyllä hyviä. Me saatiin iloisena yllätyksenä valita Vieserin uusista värillisistä lattiakaivonkansista kylppäriin ja saunaan omamme ja päädyttiin tähän pronssiseen. Pinta on hieman aaltoileva ja se heijastaa kauniisti valoa. Monesta eri vaihtoehdosta, päädyttiin tähän pyöreään malliin ja ollaan kyllä iloisia tästä valinnasta. Mitäs tykkäätte?

DSC_3038

Onnistunut kylppäri jatkuu kodinhoitohuoneeseen. Siitä haluttiin myös tunnelmallinen pukeutumistila saunalle.

IMG_20180206_213411_259

Johtotähtenä tässä oli puu, mustilla aksenteilla. Vielä puuttuu koukut pyyhkeille/vaatteille tuosta penkin yläpuolelta, mutta mustalla mennään niidenkin suhteen.

Stalan komposiittiallas on osoittautunut juuri niin hyväksi, kuin mitä odotettiin. Vauvanhoitopiste on tuossa vieressä ja allas toimii tytön pesuissa ja vaatehuollossa erinomaisesti!

DSC_3480

Tässä siis jo vähän paloja uudesta kodista! Nyt on pienen neidin uniaika ja taidan hyödyntää itse tuon hetken ulkoilemalla vaunulenkin merkeissä. Mutta lisää uutta kotia, PIAN!

Pusmus,

Anni

Advertisement

4 thoughts on “Uudessa kodissa

  1. Hei, kivalta näyttää! Onko khh:n hirsiseinää käsitelty millään? Itsekin pitäisi pikku hiljaa tehdä päätös puun käsittelystä, mutta tekisi mieli jättää se noin ”raa’aksi”. Meilläkin Mammutti.

    Tykkää

    1. Moi Jonna! Me maalattiin keittiön ja olkkarin hirret,mutta kaikki muut jätettiin täysin käsittelemättä. Hyvin pelittää! Ajateltiin, että jos jonain päivänä tuntuu tummuneen kovasti,niin käsitellään vaikka sitten 🙂 Mukavaa kevättä ja tsemppiä päätöksiin! 🙂

      Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s