Paperia kattoon ja mutkia matkassa (seinissä)

Blogi on ollut joulutunnelmissa , kuten tonttikin. Viimeaikaiset tapahtumat ovat keskittyneet pitkälti ilmastointiputkien laittoon (joka on tapahtunut vaivihkaa meidän loistavan sähkö/lvi-miehen puolesta) ja omina hommina tehtävään yläpohjan pahvitukseen. Meille on tulossa siis ekovillat ja sen myötä ilmansulkupaperit. Mies on isänsä kanssa saanut jo homman hyvin alulle, tänään jatkettiin hyvällä menestyksellä ja nyt toivotaan että päästään vielä uudenvuoden vaihtumisen merkeissä jatkamaan sitä urakkamallisesti eteenpäin.

Ennen joulua meillä huomattiin pieni erhe suunnittelussa. Meidän kattotuolit ja loppu talo on tehty eri mitoilla. Tämähän ei juuri muuten haittasi mitään, mutta koska meillä on följarit väliseinien kohdalla ja talon toisessa päädyssä korotettu sisäkatto, nämä eivät nyt kohtaa. Eli meidän korotetun tilan sisäseinä alkaa kahdeksan senttiä ulompana, kuin missä kattotuoli jatkaa seinää ylös asti. Allaolevassa kuvassa tuo seinä olisi siis toteutumassa följarin vasemmalle puolelle. Kattotuolin ja följarin tulisi olla samassa linjassa, mutta ei oo ei.

wp_20161220_15_20_47_pro

Tämähän ei varsinaisesti olisi iso ongelma, jos meillä ei olisi tarkkaan mitoitettua keittiö-ruokailutilaa. Eli nyt jos toteutettaisiin tuo seinän suoristus kattotuolien tasalle, ruokailutilamme pienenisi tuon kahdeksan senttiä ja se on jo aika paljon kokonaisuuden kannalta. Tässä vaihtoehdossa myös följarit tulisi siirtää ja siitä jäisi aika rujot jäljet seiniin. Toinen vaihtoehto olisi sitten toteuttaa seinä pienellä mutkalla. Eli tällöin seinä alkaisi alhaalla nykyisten följarien paikan kohdalta ja sitten ”ulkonisi” pätkän, seuraten kattotuolien linjaa sitten ylös asti. Nyt ollaan vähän sitä mieltä, että tehdään nuo mutkat, sillä seinän rujo ulkoilme följäreiden siirron seurauksena on aika raju ja tilan pieneneminen on aika iso riski sen toimivuuden kannalta. Palaan tähän, kun saadaan jotain selvyyttä asiaan.

dsc_0685

Kiipeilin tänään vähän hirsien yläreunassa etsimässä reikiä, joita pitkin on tarkoitus ujuttaa sähköpiuhoja ulkoseiniin. Pääsääntöisestihän sähköt pyritään laittamaan väliseiniin, mutta aina silloin tällöin on pakko tehdä vetoja myös ulkoseinille. Silloin tehdään tuollaiset pystyporaukset hirsien sisään, jota kautta nämä onnistuvat. Näppärää, eikö!

Joulu meni ohi hurjaa kyytiä ja taitaa vuosikin vaihtua yhtä vauhdilla! Meillä on vielä ensi viikolle kovasti ohjelmaa, kun lähdetään pikkuneidin kanssa vierailulle Helsinkiin tapaamaan erästä pientä ihmettä ensimmäistä kertaa! Ja sen jälkeen sitten onkin koko loppuviikko yhtä juhlaa, kun meidän neiti täyttää kokonaiset kaksi vuotta.

Vuoden viimeiset päivät siis käsillä, toivottavasti ne on täynnä iloa teillä kaikilla!

Anni

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s