Ikkunoita ja koolauksia

Aikamoinen juhlaviikko on takana, kun pikkuneidin syntymäpäivien lisäksi saatiin osallistua toisenkin kaksivuotiaan syntymäpäiville, ja pieni kummityttökin sai nimen! Nyt on kakkua tankattu niin, että varmasti jaksetaan paiskia töitä talolla.

Vuosi vaihtui iloisella yllätyksellä, kun kerettiin saada ikkunat paikalleen ennen kovimpia pakkasia.

dsc_0745dsc_0750

Olohuoneen horisontaalinen ikkuna toimii täydellisesti Profinin lasiliukuseinän kanssa yhteen. Sohva asettuu tuohon ikkunan alle aika mukavasti, eikö? Siitä näkee sitten hyvin ulos lasiliukuseinän suuntaan, suoraan takkatulen loimotukseen ja sitten vielä todennäköisesti lasiliukuseinän vastaiselle seinälle asettuvalle televisiolle. Noissa kiinteissä ikkunoissa on vielä se hyvä puoli, että niiden pienille ikkunalaudoille saa ripoteltua kynttilöitä ja kaikkea muuta oleellista.

dsc_0758dsc_0765

Allaoleva kuva on jotenkin ihana, kun tuo takaovi on tuolla auki. Näyttää vähän, että talossa jo asuttaisiin.

dsc_0770

Etuovi odottaa tässä alla vielä siirtoa suojaan. Yksi vaihtoehto on piilottaa se meidän nykyiseen asuntoon sänkyjen alle. Hah.

dsc_0773-1

Kävästiin pikkuneidin kanssa männäviikolla vielä Helsingissä ja sillä aikaa Mies oli taas vanhempiensa kanssa ahkeroinut katon koolausten kanssa. Vähän jo Ekovillan levyjäkin on laiteltu tuonne paperien päälle. Sitko-teippi on ollut ahkerassa käytössä. Todettiin, että siinä on turha säästellä, parempi olla varmuus siitä, että ilma ei kulje sieltä, mistä sen ei ole tarkoitus kulkea. Läpivientien tiivistykset on vielä tehtävä ja nyt työn alla on se surullisen kuuluisa sisäkaton porrastus, josta tulee nyt tosiaan porrastetumpi kuin oli suunniteltukaan.

img-20170103-wa0005-1

Kun Mies on laskeskellut koolauksia ja suunnitellut porrastuksen teknistä toteutusta, miun työnsarkana on ollut tutustua ikkunoiden tiivistykseen. Tuo eristeasia on aikamoinen suo. Joka ikisellä eristeellä tuntuu olevan hyvät ja huonot puolensa, ja tuollaisessa karmin tiivistyksessä vielä sen sata tapaa toteuttaa se. Uskon kuitenkin, että löydetään oma hyvä tapa toteuttaa kaikki. Teippiä sitten vaan päälle, niin kaikki on kunnossa. Minkä mitta heittää, sen teippi peittää. Tai uretaani… tai sitten viimein lista.

Aurinkoista paluuta arkeen!

Anni

6 thoughts on “Ikkunoita ja koolauksia

 1. Moi Anni! Mielenkiinnolla oon seurannut teidän projektia. Hienolle näyttää. Meilläkin talopaketti tuli tiistaina ja nyt hirsikehikko pystyssä. Elokuuksi pitäisi olla valmis. Meille tulossa siis Kontion Iso-Kajastus C2. Ihanaa aikaa elämme. 🙂

  Tykkää

  1. Moikka Maria! Voi ihanaa! Mie oonkin ollut huomaavinani jotain aivan ihastuttavia tonttikuvia teiltä! 🙂 Piti kurkata tuo Kajastus, vitsit miten upea! Aivan ihana koti on tulossa teillekin! Oliko teille tulossa muuttovalmis vai teettekö miten paljon itse? Pitää tulla joskus kurkkaamaan teidän raksaa, kun liikutaan siellä päin! Ja kiitos hurjasti kommentista!

   Tykkää

  1. Moikka Noora! Ja kiitos! Ne on kyllä aika ihanat 😀 Halutaan pitää tuo tumma mahdollisimman sirona, joten karmit meille tulee sitten aina sen mukaan, mikä on seinän väri. Eli keittiö-olohuoneakselilla karmit tulee valkoisiksi ja sitten muualla varmaan ihan kuusilistat laitetaan, kun jätetään hirsipinta esiin. Kurkkasin siun blogia ja kuulosti tutulta nuo pohdinnat 😀 Mutta kyllä se helpottaa sitten kun valinnan saa tehtyä. Kannattaa vaan uskoa siihen omaan fiilikseen! Kiitos hurjasti kommentista, mie jään seuraamaan teidänkin projektia!

   Tykkää

 2. Moi! Kiitos mielenkiintoisesta blogista! 🙂 Mikä värisävy teillä on noissa ikkunan pokissa?

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s