Nyt on hyvä

 

img-20170221-wa0000
kylmävesiputket
dsc_1397
pikkuneidin dinosaurushuone ja meidän makuuhuone vaatehuoneineen
dsc_1395
pikkuvessa, jonka takana ruokailutila ja keittiö
dsc_1396
käytävää ja kylpyhuone-sauna, jonka takana nurkan ”soittohuone”
dsc_1380
takan vahvennetun laatan syvennys
img-20170226-wa0012
tekninen tila
img-20170226-wa0002
mukava työskentelylämpötila

Viikko on taas pulkassa. Ja nyt on hyvä. Huomenna meidän LVI-sähkötiimi käy laittamassa lämminvesiputket, sähköt keittiöön (jotka vedetään siis lattian kautta), raudoitusverkot ja lopuksi lattialämmitysputket. Sitten kaikki alkaa olla jo valmista valua varten. Valu on sitten varattu vasta puolentoista viikon päähän. Ollaan siis erittäinkin hyvin aikataulussa.

Viikon aikana on tasoitetulle sorapatjalle levitetty pari kerrosta 5cm paksua styroksia, jonka jälkeen styroksiin uurrettiin urat kylmävesiputkille. Tämän jälkeen jatkettiin vielä pari kerrosta styroksia. Takan alle ja kylpyhuone-saunan muurattujen seinien alle tulee vahvistetut, vähän paksummat valut ja niiden kohdalle tuota styroksia tuli vähän vähemmän. Takan alle vain 10cm ja muuratuille seinille 15cm. Noihin kohtiin tulee vielä myös ylimääräiset raudoitukset. Seinille on jo valua varten laitettu suojamuovit ja myös solumuovikaistaleet (joka näkyy tuossa kuvassa teknisestä tilasta) jotka erottavat hirren betonista.

Ostettiin tuo raudoitusverkko vähän isompana yksikkönä, kun hintaero valmiiksi pienempiin oli sen verran merkittävä. Pulttisaksilla verkon pieniminen menikin yllättävän näppärästi ja saimme verkot valmiiksi vähän paremmin hallittaviin osiin. Oltiin myös ostettu merkkauslankaa, tai räpsylankaa seinien merkkausta varten, mutta joko johtuen tuotteen laadusta tai käyttäjien kömpelyydestä, saatiin enemmän aikaan sotkua, kuin yhtään siedettävää jälkeä, ja nopeasti siirryttiinkin takaisin mittanauhan, laaserin ja laudan avulla piirrettyihin seinämerkintöihin. Nämä tehtiin lattiavaluputkien laittoa helpottamaan ja nopeuttamaan.

Tällä viikolla ollaan taas saatu isoja sylillisiä apua perheeltä ja ystäviltä. Parasta itselle siinä on kuitenkin aina myös se, että vaikka talolla pitääkin viettää aikaa ja tehdä hommia, niin sen ei aina tarvitse olla pois muusta, jos vaan niitä pystyy mitenkään yhdistämään. Ja onhan se vaan fakta, että kahdeksan kättä tekee päivässä aika paljon enemmän, kuin neljä.

Aurinkoiset kelit ovat olleet lähes huumaavia, ja haaveissa onkin päästä tulevalla viikolla oikein urakalla ulkoilemaan. Pikkuneiti on talvilomalla päiväkodista ja luvassa on siis laatuaikaa lapsosen kanssa.

Ihanaa alkavaa viikkoa,

Anni

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s